Ohjelma

Viinikylä varaa oikeuden muutoksiin.

torstai

10:30

Lukas Hemnell: Ravintola PLATS – Pohjoismaista gastronomiaa Hanasaaren keittiöstä (Teos)

Upea keittokirja Ravintola Plats – pohjoismaista gastronomiaa Hanasaaren keittiöstä tarjoaa huikeita nykyaikaisia tulkintoja rakastetuista klassisista ruokalajeista, jotka ovat aina yhdistäneet Suomea ja Ruotsia. Hanasaaren keittiöpäällikkö Lukas Hemnell ja ruokakirjailija Tara Junker loihtivat suolaisia makupaloja.

11:30

Mikko Salmi: Suuri Olutkirja (Readme.fi)

Yli 100 olutklassikkoa ja kiinnostavinta kotimaista! Mukaansatempaavat matkapäiväkirjat vievät lukijan Prahan oluttupiin Ilmari Kiannon jalanjäljissä, olutvallankumouksen pioneerien juttusille Tanskaan, jylhille nummille Skotlannin myyttisimpään panimoon sekä Ranskan ensimmäiseen mikropanimoon.

12:30

Oona-Emilia Enkelsaari: Kokkaa vegemmin – reseptejä vegaaneille ja sekaaneille (Aviador Kustannus)

Mitä jos suosikkireseptisi toimisikin vegaanisena? Oona-Emilia Enkelsaari kertoo tuoreesta teoksestaan, jossa kulkevat rinnakkain sekä perinteinen että vegaaninen resepti. Ne opastavat myös satunnaisesti kasvisruokaa kokkaavat vegemaailman pariin.

13:30 

Kirsti Eskelinen: Ryppynaama ja punainen viettelijä – Tarinoita ja reseptejä hurmaavista sienistä (Aurinko Kustannus Oy)

Kirsti Eskelinen on sienineuvoja ja keruutuotetarkastaja, ja lisäksi ruoka-alan ammattilainen jolla on vuosikymmenien kokemus sienien keruusta ja reseptien kehittelystä. Esityksessä Eskelinen kertoo niin kauheimpia kuin riemukkaimpia kokemuksia sienipoluiltaan. Hän lupaa kertoa myös parhaat oivalluksensa sienireseptejä kehitellessään.

14:30

Anni Hautala: Annin ruokakirja 3 (Otava)

Mestarillisen kotikokin kehutut keittokirjat saavat jatkoa – uutuudessa mukana hävikkiruokaosio.

15:30

Maija Männistö: Viinitollon käsikirja (Tuuma-kustannus)

Viinitollo viihdyttää ja tarjoaa siinä sivussa uusia oppeja viinien maailmaan. Nyt sukelletaan viinitietouteen rennon reteästi ja selvitetään mm., vaikuttaako seura viinilasillisen makuelämykseen tai onko kallis viini aina halpaa parempi. Laura Friman haastattelee.

16:30

Kari Aihinen, Jaakko Saariluoma: Kape & Jaska – Mestarin otteessa (Tammi)

Lähde viihdyttävälle ja opettavaiselle matkalle Kapen ja Jaskan kanssa! Oppipojasta sukeutuu kelpo kokki mestari-Kapen opastuksessa. Jaska ihmettelee, kuinka oppia kokkaamaan hyvää ruokaa. Kapella on hallussaan kaikki salaiset aseet ja opit.

17:30

Lasillisella: Pirkko Saisio

Kirjailija Pirkko Saisio istahtaa lasilliselle ja kertoo suhteestaan ruokaan ja juomaan.

18:00

Lasillisella: Juha Hurme

Kirjailija Juha Hurme keskustelemassa lasillisen verran suhteestaan hyvään ruokaan ja juomaan.

18:30

Juha Berglund ja Antti Rinta-Huumo: Viini, ruoka & hyvä elämä. Teemamaa Italia (Otava)

Helposti lähestyttävä teos listaa vuoden parhaimmat viinit, vinkkaa herkullisimmat ruoka-viiniparit ja tarjoaa runsaan paketin reseptejä kotikeittiössä toteutettavaksi. Höysteenä on viinitietoa sekä tarinoita kirjoittajien yli 30-vuotisen viinitaipaleen varrelta.

Kirjan teema on Italia, jonka viinit, ruoka ja tunnelma saavat veden kielelle ja matkakuumeen kohoamaan. Mukana on myös tunnettujen suomalaisten Italia-fanien muistoja saapasmaan herkullisesta elämästä.

perjantai

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -semifinaali

10:45

Ruokatoimittajat ry:n jakaa Vuoden Kotimainen keittokirja -palkinnon

15.00-19.00

Aino & Miihkali soittaa ja laulaa Viinikylässä

lauantai

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -finaali

14.30-18.30

Aino & Miihkali soittaa ja laulaa Viinikylässä

sunnuntai

11:30

Tommi Anttonen, Sami Rekola, Mikko Takala: Pasta! (Readme.fi)

Kirjan helppotekoisista ja herkullisista pastaresepteistä vastaa Vuoden 2020 Kotimaiseksi keittokirjaksi valitusta Street Food Japan -kirjasta tuttu tekijätrio Mikko Takala, Sami Rekola ja Tommi Anttonen.

12:30

Hanna Gullichsen, Elina Ylitervo: Kylmä nakki – Maistuvaa safkaa lapsellisille (Otava)

Mukavuudenhalusta innoituksensa saanut kirja sisältää noin 40 helppoa reseptiä lapsiperheen arkeen.

13:30

Sanna Mansikkamäki: Kiitos! Helppoja arkiruokia ilmaston parhaaksi (Otava)

Kirja helpottaa arkea tarjoamalla 60 houkuttelevaa kotiruokaohjetta ja runsaasti vinkkejä parempiin valintoihin.

14:30

Teemu Laurell, Kim Öhman: Teemun pöydässä (Otava)

Teemu Laurell tarjoaa lukijalle noin 60 suosikkireseptiään aamupaloista iltapaloihin. Mukana on liha-, kala- ja kasvisruokia sekä herkkuja ja menuehdotuksia kiireettömiin hetkiin.

15:30

Marjo Seki, Heikki Valkama: Okazu – japanilaista kasvisruokaa (Teos)

Marjo Sekin ja Heikki Valkaman innostava Okazu – japanilaista kasvisruokaa -keittokirja tuo upeasti japanilaisen temppeliruoan jokaisen keittiöön. Terveellinen kasvispainotteinen temppeliruoka on tehty sydämellä sydämelle ja siinä toteutetaan ekologisuutta ja lähiruoan periaatetta. Reseptit on sovellettu kotimaisiin ja Suomessa ympäri vuoden saatavilla oleviin raaka-aineisiin ja ne ovat helppoja, mutta antavat virikkeitä myös kokeneille ruoanlaittajille. Hannele Jyrkkä haastattelee.

16:30

Lasillisella: Cristal Snow

Lukijat ja kriitikot hurmannut lastenromaani Penni Pähkinäsydän saa jatkoa tarinassa, jossa keijuystävykset selvittävät salaperäistä mörkömysteeriä. Viihteen monitoimi-ihme Cristal Snow tunnetaan muusikkona, ohjaajana, näyttelijänä, juontajana ja nyt myös lastenkirjailijana.

Viini & Ruoka -tapahtuma järjestetään seuraavan kerran Messukeskuksessa 27.10. – 30.10.2022 samanaikaisesti Helsingin Kirjamessujen kanssa.

Tapahtuman myynti ja markkinointi

Lulu Myllyniemi
lulu.myllyniemi@viinilehti.fi
+358 50 592 8764

Päivi Huhta
paivi.huhta@viinilehti.fi
+358 50 3877 332